Ημερολόγιο έναρξης νέων Σεμιναρίων

ΔΣΣΣΣΣΣΣΣ

Πήγαινε κάτω

ΔΣΣΣΣΣΣΣΣ

Δημοσίευση από Admin Την / Το 21/9/2016, 12:41

Καλώς ήρθατε στην κοινότητα σπουδαστών και καθηγητών του Ωδείου Όπερα!


Σκοπός της κοινότητας είναι η άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση των σπουδαστών για τις δραστηριότητες του ωδείου, η πρόσβαση σε επιμορφωτικό υλικό από καθηγητές και σπουδαστές, η ανταλλαγή γνώσεων και η συμμετοχή των σπουδαστών σε τηλεδιασκέψεις για την εξ αποστάσεως ενεργή συμμετοχή τους στα μαθήματα.


Η κοινότητα φιλοξενεί τα μέλη του φόρουμ που είναι εγγεγραμμένοι και ενεργοί σπουδαστές του Ωδείου Όπερα, καθώς και τους ειδικούς καθηγητές όλων των μαθημάτων, οι οποίοι τροφοδοτούν το φόρουμ με επιμορφωτικό υλικό, σημειώσεις, αναλύσεις, αλλά και συζητήσεις με τους σπουδαστές τους για τα μαθήματα που διδάσκουν. Η πρόσβαση στην κοινότητα (και κατ΄επέκταση στις συζητήσεις, σημειώσεις κλπ) δεν είναι δημόσια και περιορίζεται στους σπουδαστές και καθηγητές του Ωδείου Όπερα και για κάθε καθηγητή και τμήμα ξεχωριστά. (Για παράδειγμα ένας σπουδαστής που παρακολουθεί το τμήμα Μουσικής τεχνολογίας του καθηγητή κ. Αποστολόπουλου Δημητρίου, δεν έχει πρόσβαση στις συζητήσεις του ίδιου μαθήματος (Μουσικής τεχνολογίας) του καθηγητή κ. Κανελλόπουλου Γεωργίου). Σε περίπτωση που κάποιος σπουδαστής διακόψει τη φοίτηση πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών που παρακολουθεί, αφαιρείται αυτόματα από την κοινότητα.

1. Οδηγίες σύνδεσης στο Ωδείο Όπερα forumΓια να ενταχθείτε στην κοινότητα (εφόσον είστε εγγεγραμμένος και ενεργός σπουδαστής στο Ωδείο Όπερα) ακολουθήστε τα παρακάτω δύο βήματα:
1. Αρχικά, γραφτείτε στο φόρουμ.
2. Στη συνέχεια, στείλτε email στο [email=%20moderatorforumedu@gmail.com]moderatorforumedu@gmail.com[/email] όπου στο πεδίο "Θέμα" γράψτε τη φράση "ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΟΠΕΡΑ" και στο περιεχόμενο του μηνύματος, γράψτε το ονοματεπώνυμό σας και το username που χρησιμοποιήσατε για να γραφτείτε στο φόρουμ (π.χ: Ονοματεπώνυμο: Μάριος Κουτρουμάνος - username: marios).
3. Στην περίπτωση που θα παρακολουθήσετε τα μαθήματα με τηλεδιάσκεψη (e-learning), γράψτε μας στο περιεχόμενο του μηνύματος που θα μας στείλετε και το gmail σας (πχ. maria@gmail.com), προκειμένου να σας δώσουμε τα δικαιώματα πρόσβασης. Θυμηθείτε, ότι για να έχετε πρόσβαση στις τηλεδιασκέψεις, θα χρειαστεί να ανοίγετε το link (που θα βρίσκετε στην ομάδα σας στο φόρουμ) κάθε τηλεδιάσκεψης, στον συνδεδεμένο μέσω του λογαριασμού σας google περιηγητή σας (Chrome, Firefox, Explorer κτλ).


Είναι απαραίτητο να γίνουν τα παραπάνω βήματα, προκειμένου να σας εντάξουμε στην κοινότητα του Ωδείου Όπερα, αλλά και στην ανάλογη ομάδα σύμφωνα με τα μαθήματα που παρακολουθείτε, επειδή, ως απλό εγγεγραμμένο μέλος κατά τη σύνδεσή σας στο φόρουμ δεν θα έχετε πρόσβαση στα θέματα που αναλύονται, στις ενημερώσεις σπουδαστών του Ωδείου Όπερα στους κανονισμούς λειτουργίας του Ωδείου Όπεραστο επιμορφωτικό υλικό και στις τηλεδιασκέψεις.
[size=18]Σημαντικό!! 

Είναι απαραίτητο επίσης, προκειμένου να χρησιμοποιήσετε σωστά και αποτελεσματικά το φόρουμ, να διαβάσετε προσεκτικά και τα θέματα που θα βρείτε στις Οδηγίες λειτουργίας του φόρουμ


[/size]
2. Οδηγίες σύνδεσης στις τηλεδιασκέψεις (e-learning)

Σε αυτή την ενότητα, θα βρείτε οδηγίες προκειμένου να προετοιμάσετε τον υπολογιστή σας στην περίπτωση που παρακολουθήσετε τα μαθήματα εξ αποστάσεως. Οι ελάχιστες απαιτήσεις του υπολογιστή σας, ώστε να μην έχετε κανένα πρόβλημα στην παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω διαδικτύου, θα πρέπει να έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:


 1. Ηλεκτρονικό υπολογιστή ή laptop: Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που θα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να έχει λειτουργικό σύστημα τουλάχιστον windows xp ή νεότερη έκδοση (ή MAC OS X v10.9 ή νεότερη έκδοση). Ο επεξεργαστής να είναι τουλάχιστον διπύρηνος και η μνήμη ram τουλάχιστον 2GB.
 2. Web κάμερα, μικρόφωνο και ηχεία (ή Headset)
 3. Σύνδεση Ίντερνετ: Θα χρειαστείτε σταθερή σύνδεση στο ίντερνετ, ταχύτητας τουλάχιστον έως 24Mbps, ενσύρματη (με καλώδιο ethernet). Προσοχή: Μη χρησιμοποιήσετε ασύρματη σύνδεση (wifi), επειδή είναι πιθανό να υπάρξουν αποσυνδέσεις, κακή μεταφορά του ήχου ή της εικόνας και ταλαιπωρία τόσο σε εσάς, όσο και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες των συνεδριών, αφού θα χρειάζεται να κάνετε πολλές φορές κλήσεις προκειμένου να επανασυνδέεστε.  
 4. Η τηλεδιάσκεψη γίνεται μέσω της google, επομένως θα χρειαστεί να έχετε δημιουργήσει gmail (στην περίπτωση που δεν έχετε ήδη gmail, δημιουργήστε εδώ). 
 5. Για να μπείτε στην τηλεδιάσκεψη, θα χρειαστεί:

  • να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας google μέσω του περιηγητή σας (Chrome, Firefox, Explorer κτλ) 
  • να συνδεθείτε στο φόρουμ μέσω του συνδεδεμένου - στον λογαριασμό σας google - περιηγητή σας.
  • να μπείτε στην ομάδα σας στο φόρουμ (στο πάνω μέρος της εικόνας του παρακάτω παραδείγματος, όπως παρατηρείτε έχουμε συνδεθεί στην Ομάδα Ω01: Μουσική τεχνολογία, παραγωγή και ηχοληψία)
  • να βρείτε την ανάρτηση που αναφέρεται στο μάθημά σας και να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο που θα βρείτεμέσα στην ανάρτηση (στο πάνω μέρος της εικόνας του παρακάτω παραδείγματος, όπως παρατηρείτε η ανάρτηση έχει τίτλο: 1ο Μάθημα - Δευτέρα 19/9/16 - 17:30-20:30). Σημαντικό: Η ανάρτηση της τηλεδιάσκεψης θα εμφανίζεται στην ομάδα σας (στο φόρουμ), λίγη ώρα πριν την έναρξη του μαθήματος και θα πρέπει να συνδέεστε εγκαίρως (τουλάχιστον 5 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος), ώστε να βεβαιώνεστε ότι δεν έχετε πρόβλημα στη σύνδεσή σας.  
  • να ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναγράφονται στην ανάρτηση (δείτε το παράδειγμα στην παρακάτω εικόνα): Συμπληρωματικά: 


 1. Κατά την διάρκεια της βιντεοδιάσκεψης δεν πρέπει να «κατεβάζετε» (download) τίποτα άλλο ή να χρησιμοποιείτε προγράμματα που καταναλώνουν από την ταχύτητα της σύνδεσης σας, ή να βρίσκεται συνδεδεμένος στο internet ένας άλλος υπολογιστής στο ίδιο δίκτυο με τον δικό σας υπολογιστή. Σίγουρα θα επηρεάσει την ποιότητα της τηλεδιάσκεψης, η χρήση του Internet ή η παράλληλη λειτουργία και άλλων προγραμμάτων. Θυμηθείτε, ότι όσο καλύτερη είναι η σύνδεσή σας στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ τόσο καλύτερη και η ποιότητα της βίντεοδιάσκεψης. Αν δεν ακούτε καλά ή με παράσιτα, ελέγξτε ξανά την σύνδεση και τον εξοπλισμό σας (Μικρόφωνο, Κάμερα, Ηχεία). 
 2. Βεβαιωθείτε ότι είναι ανοικτό το μικρόφωνο και η κάμερά σας επίσης (πολλές κάμερες έχουν ενσωματωμένο το μικρόφωνο) και βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αναπαράγετε ήχο.
 3. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, κλείνετε το μικρόφωνό σας και ανοίγετέ το μονάχα όταν θέλετε να ρωτήσετε ή πείτε κάτι. Ενδέχεται πολλές φορές το μικρόφωνό σας να δημιουργεί βουητό κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ή να χρειαστεί να μιλήσετε στο τηλέφωνο εκτάκτως και να ακούγεστε σε όλη την αίθουσα. Πολλές φορές αντιμετωπίζουμε επίσης περιπτώσεις μαθητών που λόγω ντροπής μάλλον, κλείνουν τις κάμερές τους. Καλό θα ήταν αυτό να αποφευγόταν. Σκεφτείτε τους εισηγητές που θα αναγκάζονται να μιλούν σε μία μαύρη οθόνη. 
 4. Τέλος, υπενθυμίζουμε πως τα πνευματικά δικαιώματα των μαθημάτων ανήκουν στον εκπαιδευτικό οργανισμό που σας φιλοξενεί και απαγορεύεται η αναμετάδοση μέρους ή ολόκληρων των μαθημάτων σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, η αντιγραφή, ή ηχογράφηση ή βιντεοσκόπηση χωρίς την έγγραφη άδεια του οργανισμού.  


Αν συναντήσετε κάποια δυσκολία κατά τη χρήση και λειτουργία του φόρουμ, μπορείτε να μας στείλετε email στο [email=%20moderatorforumedu@gmail.com]moderatorforumedu@gmail.com[/email]      


Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή δοκιμή! 
Σας ευχόμαστε καλά μαθήματα!Κατάστημα Πατησίων 216: 
210 8657700 - 210 8661633 - 210 8660337
Κατάστημα Αχαρνών 214: 
210 8658083 - 210 8665337 - 210 8644405
avatar
Admin
Administrator
Administrator

Αριθμός μηνυμάτων : 42
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2012

http://odeioopera.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης